Telefon: 031-81 98 30 | Mail: kontakt@reseriet.se

Planera er resa till Mauritius, våra tips

Många av oss drömmer om att resa bort under den nu rådande årstiden, vintern. Speciellt en vinter som denna när havsisen lagt sig ända ner till Öland, vinden ylar, snön vräker ner och kvicksilvret når ner till minus 20 även i södra Sverige. I mångas drömmar tornar nog då en resa till paradiset upp sig. Exakt hur paradiset ser ut för ens inre öga kan naturligtvis variera från person till person men jag tror att mångas version av paradiset inkluderar en vit sandstrand där sanden är varm och turkosa mjukt slår in mot land. Kanske en iskall drink i solnedgången. Många ställen erbjuder denna lyx kanske ni tänker och så är det naturligtvis men vi vill ändå slå ett slag för att Mauritius är platsen ni ska välja att resa till för att uppfylla era drömmar om paradiset.

Mauritius erbjuder en blandning av afrikanske, europeisk och asiatisk kultur. Mauritius har stränderna maten, musiken, kulturen och den där avslappnade känslan som vi frusna svenskar älskar.

 

Planera er resa till Mauritius

 

I detta blogginlägg ska vi ge er våra bästa tips inför en resa till Mauritius. Det finns naturligtvis mängder med saker att tänka på och det går naturligtvis också bra att ta livet som det kommer och resa till Mauritius utan allt för mycket planerande. För er som vill ha det mesta ut av er resa till Mauritius så är här några tips till er planering.

  • Välj rätt årstid. Mauritius ligger i den varma Indiska Oceanen, norr om den södra vändkretsen men en bit söder om ekvatorn. Detta innebär att de har sin kallaste årstid när vi har vår varmaste men pga. havets utjämnande effekt är skillnaden i temperatur mellan årstiderna ganska liten. Högsta dagstempereratur i juni och juli ligger normalt sett runt 25 grader och i december, januari, februari strax över 30 grader. Mauritius påverkas av den södra monsunen vilket innebär att det som är vinter och tidig vår på norra halvklotet är deras regnsäsong. Även här är det dock inte så kraftiga skillnader men det regnar lite mer i januari än juli. Kombinationen varmt väder och lite regn gör att det som är höst hos oss (september, oktober och november) är den allra bästa tiden att resa till Mauritius.
  • Packa inte en massa onödiga saker. Res lätt när ni reser till Mauritius. Ni behöver en tunn jacka, ett par tunna långbyxor, short t-shirts och lätta skor. Livet är som allra bäst när ni reser lätt. Låt enkelheten och lugna vara er största upplevelse. Ta det lugnt, ät gott, simma i varma vågor släpa inte med er en massa saker ni ändå inte kommer att använda.
  • Kombinera er strandsemester med safari i Sydafrika. Det går alldeles utmärkt att flyga mellan t.ex. Johannesburg och Mauritius så vad kan passa bättre än att starta ert äventyr med en safari i Krugerparken eller något av de intilliggande reservaten som t.ex. Sabi Sands eller Timbavati. Upplev den fantastiska känslan av att sova i en tältcamp mitt ute i vildmarken där ni kan höra ljudet av ylande hyenor och frustande bufflar. Möten med Afrikas Big Five är den perfekta starten på en resa som sedan avslutas på en soldränkt strand i Mauritius.

Mitt sista tips; om ni drömmer om en resa till Mauritius så gör slag i saken och gör drömmen till verklighet.

Daniel Bergström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *